Διαδικασία Παραγωγής

Η παραγωγή μας βασίζεται στον άριστο συνδυασμό παράδοσης και σύγχρονης τεχνολογίας. Η παραγωγή φέτας από ηλεγμένο αιγοπρόβειο γάλα γίνεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις απαιτήσεις της προηγμένης τεχνολογίας και των συνθηκών υγιεινής.
Το νεό κτήριο διαθέτει χώρους παραγωγής, αποθήκευσης και γραφείων, στεγάζοντας όλες τις παραγωγικές λειτουργίες, τους αποθηκευτικούς χώρους των προϊόντων, τα γραφεία, και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις.
Το τυροκομείο διαθέτει όλο τον απαραίτητο και συνάμα σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως συγκρότημα παστερίωσης με καταγραφή θερμοκρασίας, τυρολέβητες δυναμικότητας χιλίων λίτρων έκαστος , ανοξείδωτα πιεστήρια, παστεριωτήρες κρέμας και άλμης, τυροπαρασκευαστή, φυγοκεντρικό καθαριστή γάλακτος, τρεις αυτοψυχόμενες δεξαμενές νωπού γάλακτος, ανοξείδωτους θάλαμους ωρίμανσης, αυτόματο σύστημα καθαρισμού της γραμμής παραγωγής κ.α. Επιπλέον υπάρχει κατάλληλος εργαστηριακός εξοπλισμός, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια του τελικού προϊόντος. Υπάρχουν επίσης θάλαμοι αποθήκευσης τελικών προϊόντων, οι οποίοι ελέγχονται καθημερινά ως προς την θερμοκρασία τους και τους κανόνες ορθής υγιεινής. Το τυροκομείο Πατσίκα απασχολεί σε διάφορους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, όπως τυροκόμους, χημικό κ.α. Όλοι, διαθέτουν επαρκή γνώση, εκπαίδευση και σημαντική εμπειρία, αλλά κυρίως διαθέτουν την κατάλληλη υπευθυνότητα και το μεράκι ώστε να συμμετέχουν στην παραγωγή των προϊόντων μας.

Φωτογραφίες από τη διαδικασία παραγωγής και τον εξοπλισμό μπορείτε να δείτε παρακάτω :

Εγκαταστάσεις Τυροκομείου Αναρράχης
Εξωτερική άποψη Τυροκομείου Αναρράχης
Εξωτερική άποψη βιοτεχνικής μονάδας
Εξωτερική άποψη βιοτεχνικής μονάδας
Εξοπλισμός
Εξοπλισμός
Διαδικασία Παραγωγής
Διαδικασία Παραγωγής
Διαδικασία Παραγωγής
Διαδικασία Παραγωγής
Διαδικασία Παραγωγής
Διαδικασία Παραγωγής
Συσκευασία
Συσκευασία
Συσκευασία
Χημικός Έλεγχος
Χημικός Έλεγχος
Χημικός Έλεγχος

Σουφλέ Τυριού


Συστατικά:
Για το μίγμα:
* 1/2 κιλό γάλα
* 8 κουταλιές αλεύρι
* 6 αυγά
* τυρί τριμμένο
* 5 κουταλιές βούτυρο
* 1 ½ φλιτζάνι τυρί Κλεισούρας
* ξυστό αλάτι,
* μοσχοκάρυδο


Οδηγίες:
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το γάλα και φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει το μίγμα, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο, και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για λίγο.
2. Αφού αφήσουμε να κρυώσει η μπεσαμέλ για λίγα λεπτά ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύουμε πάλι το μίγμα καλά.
3. Τοποθετούμε τη μπεσαμέλ σε κατάλληλο δοχείο για σουφλέ και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά. Αφού ψηθεί και φουσκώσει, σερβίρουμε αμέσως.
4.Το μυστικό για ένα επιτυχημένο σουφλέ είναι η ζύμη να μην ξεπερνάει τη μέση του δοχείου στο οποίο θα ψηθεί για να μπορεί να φουσκώσει ιδανικά. Επίσης επιβάλλεται να σερβίρεται αμέσως μόλις κατέβει από τη φωτιά για να μην ξεφουσκώσει.

 

Τυροκροκέτες με σουσάμι και μέλι

Συστατικά:
* 1½ φλιτζάνι γάλα
* 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
* 3 κουταλιές σούπας μέλι
* 120 γρ. τυρί φέτα Κλεισούρας
* 80 γρ. άσπρο σουσάμι ψημένο (στο φούρνο ή στο τηγάνι)
* λίγο λάδι για το τηγάνισμα


Οδηγίες:
1. Bράζετε το γάλα και ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας. Oταν ο πολτός είναι συμπαγής και κρύος ζυμώστε τον με 2 κουταλιές σούπας σουσάμι, 1 κουταλιά μέλι και το τυρί.
2. Δημιουργήστε μπαλάκια και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και τα σερβίρετε ζεστά.
3. Για να σερβίρετε ζεστάνετε το μέλι, περιχύστε και πασπαλίστε με το υπόλοιπο σουσάμι.

 
Φέτα Κλεισούρας - Στέφ. Πατσίκας & Σια Ο.Β.Ε. © 2008 - Deisgned by